vineri, 14 decembrie 2012

                                         IARNA CD 4 '' Clinchet de clopotei ''

Cuprins:   Capitolul 1 Bijuterii de gheata
  
 
      Flori de gheata
- Botosel, ajutorul Zanei Iarna, trebuie sa culeaga praf magic de pe florile de gheata.Pentru a face acest lucru copilul trebuie sa raspunda corect la intrebarile despre iarna.

      Domino de iarna
 - Cel mic trebuie sa unesca piesele de domino in mod corect. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa fie atent ca ultimul simbol de iarna de pe piesa de domino alesa sa fie la fel cu primul simbol de iarna de pe piesa urmatoare.

      Dansul fulgilor de nea
 - Ninge usor cu fulgi mari de zapada, iar copilul trebuie sa numere cati fulgi apar pe ecran si sa aleaga cifra potrivita cu numarul lor.

     De ce ninge?
 - Animatie expozitiva in care Zana Iarna, explica de ce ninge si cum se formeaza fulgii de zapada.


         Capitolul 2 Ghetute cu daruri


     Botosel primeste daruri
- Inarmat cu borcanasul sau, Botosel, porneste intr-o calatorie pe taramul de gheata. El va intalni in drumul sau flori cu granule, cu praf magic pe care trebuie sa-l culeaga. Pentru a face acest lucru copilul trebuie sa raspunda unor intrebari despre iarna.

    Sa construim jucarii
- In acest joc copilul isi poate construi propriile jucarii.Trebuie sa urmareasca modelul aratat, si sa aleaga elementele potrivite. Fiecare jucarie este reprezentata printr-o figura geometrica, astfel cel mic se va obisnui cu figurile geometrice.
 
   Perechea potrivita
- Orientandu-se dupa forma, marime si culoare cel mic trebuie sa gaseasca forma potrivita pentru fiecare ghetuta de sarbatori.

   Jocul umbrelor
- Fiecare ciorapel pentru cadouri este separat de umbra sa. Cu drag and drop, copilul trebuie sa puna ciorapelul peste umbra potrivita.

   Cadou pentru Mos Craciun
- Cel mic ii poate oferi chiar el un cadou lui Mos Craciun, alegand o plansa de colorat. Dupa ce o coloreaza, o poate printa pentru a o face cadou oricui isi doreste.


            Capitolul 3 Calatorie pe taramul polar

     Zonele polare
- Inarmat cu borcanasul sau, Botosel porneste intr-o calatorie pe taramul de gheata. El va intalni in drumul sau flori cu granule, cu praf magic pe care trebuie sa le culeaga. Pentru a face acest lucru copilul trebuie sa raspunda unor intrebari despre zonele polare.

    Drumul spre Laponia
- In drumul sau spre casuta pe care o are in Laponia, Botosel intalneste mai multi pui de animale care s-au ratacit de mamele lor. Copilul trebuie sa il ajute pe Botosel sa ajunga acasa indicand care este mama fiecarui pui.

    Alege si potriveste
- In acest joc copilul va invata care este mediul de viata si hrana animalelor de la Poli. El trebuie sa aleaga pentru fiecare animal locul in care traieste si hrana potrivita.

   Sub o mantie alba
- Copilul va realiza in acest joc mai multe planse de puzzel, fiecare avand ca tema cate un peisaj sugestiv de iarna.


                  Capitolul 4 Traditii de iarna

    Sarbatori de iarna
- Inarmat cu borcanasul sau, Botosel porneste intr-o calatorie pe taramul de gheata. El va intalni in drumul sau flori cu granule cu praf magic pe care trebuie sa le culeaga. Pentru a face acest lucru, copilul trebuie sa raspunda unor intrebari despre traditiile de iarna.

    Rasplata pentru colindatori
- Pentru a-i rasplati pe colindatori, Zana le-a pregatit acestora covrigi. Copilul trebuie sa-i aseze pe farfurie in ordine crescatoare.

    Gaseste diferentele
- In cele doua tablouri de iarna, exista cate cinci diferente.Copilul trebuie sa le identifice, pentru a face ca cele doua tablouri sa fie la fel.

    Masca de Anul Nou
- Copilul isi poate realiza propria masca pentru Anul Nou. Are la dispozitie mai multe feluri de masti, nas, ochi si gura.

   Podoabe pentru sarbatori
- Jocul acesta are la baza recunoasterea de patternuri.Copilul va realiza podoabe pentru sarbatori dupa modelul dat.


                  Capitolul 5 Calendarul naturii

   Calendarul naturii de iarna II
- Calendarul naturii de iarna II este un joc interactiv in care copilul poate completa un calendar cu simbolurile pe care si le doreste. Poate nota atat zile de nastere si onomastici, cum este vremea, dar si simboluri specifice iernii.

    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu